Här hittar du våra olika olika utbildningar. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om någon av utbildningarna vi erbjuder.
Vi utbildar vi enligt Transportstyrelsens kursplan B, riskutbildning 1 och 2, handledarutbildning för privat övningskörning, samt erbjuder möjlighet till intensivutbildning för båda körkortsklasserna. Detta är ett bra alternativ för dig som vill skaffa ett körkort snabbt och smidigt, där du har en till två veckor till ditt förfogande.
B-körkort (Bil)
Som elev hos Norrhelsinge Trafikskola får du hjälp med hela utbildningen för ditt B-körkort – från inskrivning, teori- och körlektioner till uppskrivning och uppkörning!
När du har skrivit in dig hos oss och ska börja köra, planerar vi tillsammans hur vi lägger upp din utbildning. Vi ser till dina förkunskaper och behov när vi planerar utbildningen för att din utbildning ska bli så effektiv och bra som möjligt. Du kan själv välja i vilken takt du vill gå framåt och vi informerar dig om alla kostnader samt planerar ungefär hur lång tid allt kommer att ta.
Vi planerar också in alla delmål i din körkortsutbildning, såsom riskettan, risktvåan (halkbana) samt teori- och körprov.
Se vår prislista för prisinformation.
Riskutbildning – del 1
Riskutbildning 1 (eller riskettan) är en teoretisk utbildning och är obligatorisk för alla som ska ta B-körkort. Kursen varar i ca 3,5 timmar och handlar bland annat om vilka problem alkohol, droger, riskfyllt beteende och trötthet kan orsaka i trafiken.
Under riskutbildningen för vi diskussioner kring konsekvenserna i trafiken, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.
Både riskutbildning 1 och 2 måste vara avklarade och genomförda innan kunskapsprov och körprov kan göras.
Riskutbildning – del 2
Riskutbildning 2 (eller halkbanan) är en den andra (praktiska) delen i riskutbildning för körkort B och är obligatorisk för alla som ska ta B-körkort. Syftet med halkbanan är att du ska lära dig hur du bäst hanterar allvarliga och farliga situationer, när du tappar kontrollen över bilen vid halt underlag.
I Sverige (och många andra nordiska länder) får vi under stora delar av året räkna med halt vägunderlag med halka, snö och is.
Både riskutbildning 1 och 2 måste vara avklarade och genomförda innan kunskapsprov och körprov kan göras.
Vägen till körkortet
Körkortstillstånd
Det första steget du måste ta för att ta körkort är att ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Tillståndet måste vara godkänt innan du får börja övningsköra.
Övningskör
Det snabbaste och bästa sättet att lära sig att köra bil är tillsammans med en utbildad trafikskolelärare som kan hjälpa dig med en effektiv planering för din körkortsutbildning.
Inskrivning
Ring, mejla eller kom förbi hos oss så hjälper vi dig med inskrivning, bokning och förser dig med allt utbildningsmaterial och övrig info du behöver för att komma igång med ditt körkort.
Riskutbildning 1 och 2
Riskutbildningen för B-körkort består av två delar, en praktisk och en teoretisk, som syftar huvudsakligen till att ge föraren kunskap och förståelse för hur risker kan undvikas i trafiken.
Körkortsteori
Vi rekommenderar att körkortsteorin pluggas parallellt med att övningsköra för att få en så bra helhetsbild av utbildningen som möjligt. Teorin finns både i bokform och digital form.
Teori- och uppkörningsprov
När du känner dig säker på körkortsteorin och den praktiska övningskörningen, är du inne i slutfasen i din utbildning och dags att boka tid för teori- och uppkörningsprov. Stort lycka till!
Välkommen in!
Urban Larsson
Trafiklärare & ägare